Haastattelut
Insipiraatio

Kuinka saat täydellisen rusketuksen

29.8.2022
March 23, 2023
Julkaistu
Kulmien kohostus Glam House


Kaunis, ruskettunut iho on varmasti monen haaveissa kesällä ja lomamatkoilla, onhan rusketus ollut trendikästä jo pitkään, mutta nykypäivänä auringon ottamista harkitaan aikaisempaa enemmän UV-säteilyn terveysvaikutusten takia. Markkinoilla on onneksi muitakin vaihtoehtoja, rusketustuotteet ja palvelut, jotka ovat turvallisia ja helppoja, mutta lopputulos kaunis sekä tasainen.

Aina sanotaan, että kaikki näyttää paremmalta ruskettuneena ja niin myös lihakset korostuvat paremmin ruskettuneen iholla verrattuna vaalean kalpeaan ihoon. Rusketus nähdään myös terveen indikaattorina, sillä kauniin päivettynyt iho näyttää kivalta ja terveeltä kalpean valkoisen rinnalla.

Mitä tehdä kun rusketus ei tartu auringosta?

Monelle suomalaiselle tosin auringossa ruskettuminen tuottaa haasteita, ihan vain jo sen takia, että Suomessa aurinko paistaa vain muutaman kuukauden. Pohjoismainen ihotyyppi palaa helposti, eikä rapuisen punertava iho ole koskaan toiveena.

Siinä vaiheessa kun aurinko ei tartu tai muuten vain ei tykkää auringon ottamisesta, tulevat mukaan vaihtoehdoiksi itseruskettavat tuotteet ja suihkurusketus. Niillä saadaan kaunis ja tasainen rusketus nopeasti, helposti ja turvallisesti.

Miten itseruskettavat toimii?

Itseruskettavat sekä suihkurusketukset ovat yleistyneet rusketustrendin yhteydessä. Samalla myös aineet ja tekniikat ovat kehittyneet.

Itseruskettavissa tuotteissa ruskettavana aineena toimii DHA (Dihydroxyacetone), joka on myrkytön sokeri ja jonka vaikutuksesta itseruskettava aine reagoi ihon ylimmässä pintakerroksessa solujen kanssa ja näiden kemiallinen reaktio muuttuu ajan kuluessa iholla rusketukseksi. Ihon pinnalla on siis proteiinia, joka koostuu aminohapoista ja kun nämä aminohapot nyt reagoivat tuon DHA-sokerin kanssa, syntyy muutamien tuntien kuluessa rusketusefekti.

Minkälainen rusketus sinulle sopisi?

Monella suihkurusketuksesta saattaa herätä ensimmäiseksi ajatus oranssista, läikikkäästä ja hyvin epäluonnollisesta väristä, mutta nykyajan rusketustuotteilla on mahdollista luoda kultaisen ruskea, pronssinen tai kylmän tumma ja välimerellinen rusketus.

Etenkin suihkurusketuksissa löytyy paljon mahdollisuuksia kustomoida sävyä ammattilaisen kanssa omien toiveiden mukaisesti ja omaa ulkonäköä korostaakseen. Rusketus suunnitellaan aina asiakaskohtaisesti ihotyyppi ja toiveet huomioiden.

Verrattaessa aurinkoon, auringon säteet toimivat ihon syvemmissä kerroksissa, joiden avulla rusketus pysyykin hieman pidempään verrattuna itseruskettaviin aineisiin.

Suihkurusketus on helppo ja nopea tapa saada tasaisen kuulas ja omien toiveiden mukaisesti tumma rusketus, kuitenkaan ihoa kuormittamatta. Se on myös turvallinen tapa verrattuna auringon UV-säteilyyn ja erityisesti keinotekoiseen UV-säteilyyn solariumista.

Artikkeliin liittyvät palvelut