Trendit
Palvelut

Ihokarvojen sokerointi - Tehokas ja luonnonmukainen karvanpoistomenetelmä

12.10.2023
October 13, 2023
Julkaistu
Kulmien kohostus Glam House

Mitä sokerointi on ja kuinka se toimii?

Sokerointi on tuhansia vuosia vanha, luonnonmukainen karvanpoistomenetelmä, jolla voidaan poistaa ihokarvoja juuria myöten. Menetelmä on peräisin Lähi-idästä ja sen suosio on kasvanut viime vuosikymmeninä myös Suomessa, osin sen hellävaraisuuden ja pitkäkestoisten tulosten ansiosta. Ihokarvojen sokerointi on miellyttävä tapa ihokarvojen poistoon, joka antaa silkkisen pehmeän sekä pitkäkestoisen lopputuloksen.

Sokeroinnissa käytetään tahmeaa, sokerista ja vedestä valmistettua massaa, joka tarttuu ihokarvoihin kiinni. Massa levitetään iholle ja poistetaan nopealla liikkeellä, jolloin se poistaa karvat juurineen. Massan levityssuunta on karvan kasvusuuntaa vastaan, ja poisto tehdään karvan kasvusuunnassa. Tämä eroaa vahauksesta, jossa vaha levitetään karvan kasvusuuntaan ja poistetaan vastakkaiseen suuntaan.

Sokeroinnin edut

Sokerointi ei ainoastaan poista karvoja, vaan myös kuollutta ihosolukkoa. Tämä muuttaa ihon pinnan pehmeäksi ja sileäksi. Sokerointi soveltuu myös herkälle ja kuivalle iholle. Sokerointi voi pitää karvat poissa yhdestä viikosta useampaan kuukauteen, riippuen omasta karvatyypistäsi.

Mitä säännöllisemmin sokeroinnissa käy, sitä ohuemmiksi ja heikommiksi karvat kasvavat takaisin. Sokeroinnin avulla karvat kasvavat siis harvempina ja hennompina takaisin. Jo ensimmäisen kerran jälkeen karvatupet heikkenevät ja ihokarvoja kasvaa vähemmän takaisin.

Sokeroinnin hyvä puoli on myös sen luonnonmukaisuus, sillä sokerointimassa sisältää vain luonnosta saatavia raaka-aineita.

VINKKI: Mikäli olet menossa suihkurusketukseen, suosittelemme käymään sokeroinnissa ennen rusketusta, jotta lopputuloksesta tulee paras mahdollinen!

Mihin sokerointia voi tehdä?

Sokerointi on parhaimmillaan kainaloissa, kasvoissa, bikinirajassa ja brassissa, sillä sokerimassa tarttuu karvoihin hyvin pienemmilläkin alueilla ja vaikeimmissa paikoissa. Myös isommilla alueilla (sääret, reidet, käsivarret, selkä ja pakara) sokerointi toimii hyvänä ja hellävaraisena tapana poistaa ihokarvat.

Muistilista ennen sokerointia

  • Älä ajele karvojasi ainakaan kahteen viikkoon, mielellään karvoja ei ajella ollenkaan ja tehdään karvanpoisto aina sokerointimassalla.
  • Sokerointi vaatii tietyn vähimmäispituuden karvalle toimiakseen tehokkaasti, karvan pituus min. 2-4mm riippuen sokeroitavasta alueesta. Tämä tarkoittaa, että karvojen on annettava kasvaa muutama viikko ennen sokerointia. Liian pitkää karva ei voi olla koskaan. 
  • Ei kosteuttavia voiteita ennen sokerointia saman päivän aikana.
  • Ei ihon kuorintaa edellisenä, samana eikä sokerointia seuraavana päivänä.

Sokeroinnin jälkeen

  • Ihokarvojen sokeroinnin jälkeen on tärkeää huolehtia ihosta. Iho saattaa kuumotella ja kihelmöidä sokeroinnin jälkeen, mikä on täysin normaalia. Ihoa rauhoittaa parhaiten viileällä vedellä huuhtelu sekä ruusuvesi, jota löytyy liikkeistämme.
  • On suositeltavaa välttää saunaa, uimista ja hikoilua 24 tuntia toimenpiteen jälkeen, jotta estetään ihon ärsytystä ja tulehduksia. Myös aurinkoa tulisi välttää muutaman päivän ajan. 
  • Muista kosteuttaa ja kuoria ihoa säännöllisesti sokerointien välissä, näin ehkäistään sisäänpäin kasvaneiden karvojen syntymistä. Glam Houselta löytyy liikkeistä myös erityisesti sisäänpäin kasvaneille karvoille tarkoitettua seerumia, jota voidaan käyttää sokerointien jälkeen.
  • Vältä mekaanista rasitusta kuten hankausta tai raapimista juuri sokeroinnin jälkeen, jotta iho ei pääse ärsyyntymään.
  • Kainaloiden sokeroinnin jälkeen on suositeltavaa välttää deodorantin käyttöä seuraavaan 12 tuntiin.
  • Kasvojen sokeroinnin jälkeen on suositeltavaa välttää tukkivia meikkiaineita seuraavaan 12 tuntiin.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan, sokerointi on tehokas, luonnollinen ja pitkäkestoinen tapa ihokarvojen poistoon. Sen hellävaraisuus ja helppous tekevät siitä suositun valinnan niin naisille kuin miehillekin. Kuten kaikki karvanpoistomenetelmät, myös sokerointi vaatii huolellisuutta ja oikeaa tekniikkaa parhaiden tulosten saavuttamiseksi. Jos et ole aiemmin kokeillut sokerointia, kannattaa valita oikea ammattilainen sokerointiin. 

Olemme Glam Housella tehneet tuhansia sokerointeja ja meihin luottavat yli 2000 uskollista asiakasta. Tutustu Glam Housen tekijöihin ja valitse heistä itsellesi sopiva seuraavaan sokerointiin! 

P.S. Brassikortilla saat brassisokeroinnin alk. 37€ /  kerta. Brassikortista löydät lisätietoja osoitteesta www.glamhouse.fi/kampanjat/brassikortti.

Ihokarvojen sokerointi nopeasti, laadukkaasti ja ammattitaidolla Glam Housen toimipisteissä. Varaa aika Kalasatamaan tai Vuosaaren Aurinkolahteen!

Artikkeliin liittyvät palvelut